Wollen hoeden houden het lekker warm

Wanneer de koude winterdagen aanbreken, grijp ik altijd graag naar een wollen pet om de duisternis door te komen. Ik heb een wollen muts van J.B. Holmes, de favoriete muts van Jason Belmonte, dus ik ben er dol op. Ik hou wel van het idee van een muts die warmer is, maar er niet uitziet als een muts. Ik zou dus graag mijn muts van wol maken, maar hij moet los op het hoofd zitten zodat hij niet strak op het gezicht zit.  Dit blijkt vaak een moeilijke combinatie om te realiseren, maar door goed te zoeken lukt het altijd wel.

De hoed om mee te sporten

Als ik op de golfbaan ben, wil ik altijd een wollen pet dragen met een goede basis en ook een goede rand om te voorkomen dat de wind door mijn muts waait. Ik wil dat mijn hoed anders is, dus ik wil een materiaal gebruiken dat niet te dun is, maar ook niet te dik. Dit maakt voor een uitzonderlijke goede combinatie, het is stijlvol en tegelijkertijd ook nog eens heerlijk warm.

Zijn er uitdagingen aan het werken met de wol?

Er komt zeker veel kijken bij het maken van een wollen hoed. Er is een proces met het erop naaien van het materiaal, omdat het een lastig materiaal is en het daardoor veel tijd kost. Ik zou graag een soort kussen in mijn muts hebben om hem omhoog te houden en wat extra steun te geven, maar dat zal moeten wachten tot later. Als ik met wol werk en het is vers uit de was, krimpt het materiaal zo erg dat de muts moet worden gescheurd en weer in elkaar gezet, zodat het proces extra tijd en misschien wat frustratie kost. Ook kun je een wollen muts maken, maar niet met een groot elastiek of riempje of misschien een knoopje of bandje. Dus het stiksel moet ook nog eens van degelijke kwaliteit zijn.